Coronavirus

Coronavirus en uw bezoek aan onze praktijk                                                       update november 2021

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben wij, zoals u ongetwijfeld heeft gemerkt als u onze praktijk al heeft bezocht, zowel voor als achter de schermen extra maatregelen genomen om de gezondheid van onze patiënten en medewerkers te kunnen waarborgen. Wij volgen daarin vanaf het begin de “Leidraad Mondzorg Corona”. Naar aanleiding van de meest recente aanscherping van de maatregelen die de overheid heeft doorgevoerd, hebben wij onze maatregelen ook weer wat aangescherpt.

Ons baliepersoneel draagt een mondkapje. We waarderen het als u ook een mondkapje draagt in de wachtkamer, ook al zijn wij officieel geen publieke ruimte en geldt er dus geen verplichting.

De plexiglas schermen blijven voorlopig op de balie staan. Het verzoek aan u is ook om daarvoor plaats te nemen als u zich aan de balie meldt. Ga liever niet tussen de twee schermen in staan. De baliemedewerkers zullen u voorafgaande aan uw afspraak vragen of u coronagerelateerde klachten heeft. Ook zullen zij u bij een bezoek aan de praktijk vragen bij binnenkomst uw handen te desinfecteren of te wassen.

Behandelaren dragen (net als voor de pandemie) een mondkapje en handschoenen. Sommigen dragen ook al enige tijd naast deze normale persoonlijke beschermingsmiddelen een gezichtsscherm en een haarnet. Dit blijven zij (bij de meeste behandelingen) doen.

We willen u op het hart drukken dat een bezoek aan onze praktijk veilig is. In de mondzorg wordt uiteraard al veilig en hygiënisch gewerkt, het coronavirus maakt dat niet anders. De aanvullende maatregelen gelden als een extra zekerheid.

Mocht u klachten hebben die passen bij het coronavirus, dan verzoeken wij u vriendelijk om tijdig uw afspraak te verzetten. Gelukkig merken wij dat de meesten van u daar zelf erg nauwkeurig in zijn en niet met klachten naar de praktijk komen, onze dank daarvoor!

Blijf gezond!

 

Algemeen

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Voorbereiding bezoek

Hier leest u hoe u zich voor kunt bereiden op een bezoek aan uw praktijk: allesoverhetgebit.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.