Coronavirus – Tandartspraktijk Odoorn – Odoorn

Coronavirus

Coronavirus en uw bezoek aan onze praktijk

Update maart 2022

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben wij, zoals u ongetwijfeld heeft gemerkt als u onze praktijk al heeft bezocht, zowel voor als achter de schermen extra maatregelen genomen om de gezondheid van onze patiënten en medewerkers te kunnen waarborgen. Wij volgen daarin vanaf het begin de “Leidraad Mondzorg Corona”. Naar aanleiding van de meest recente versoepeling van de maatregelen die de overheid heeft doorgevoerd, hebben wij onze maatregelen ook weer wat versoepeld.

Ons baliepersoneel hoeft geen mondkapje meer te dragen achter de balie. De baliemedewerkers zullen u niet meer standaard voorafgaande aan uw afspraak vragen of u coronagerelateerde klachten heeft. Ook zullen zij u niet meer standaard vragen om bij binnenkomst uw handen te desinfecteren of te wassen, dat is aan u. U hoeft geen mondkapje te dragen in de wachtkamer. Dat mag uiteraard wel. Wij vragen u om zelf alert te zijn op corona-gerelateerde klachten en om contact met de praktijk op te nemen als u klachten heeft of in quarantaine moet om te bespreken of de afspraak uitgesteld kan en moet worden.

Behandelaren dragen (net als voor de pandemie) een mondkapje en handschoenen. Sommigen dragen ook al enige tijd naast deze normale persoonlijke beschermingsmiddelen een gezichtsscherm en een haarnet. Dit blijven zij doen.

We willen u op het hart drukken dat een bezoek aan onze praktijk veilig is. In de mondzorg wordt uiteraard al veilig en hygiënisch gewerkt, het coronavirus maakt dat niet anders. De aanvullende maatregelen gelden als een extra zekerheid.

Mocht u klachten hebben die passen bij het coronavirus, dan verzoeken wij u vriendelijk, zoals hierboven ook al gemeld, om tijdig uw afspraak te verzetten.

 

Algemeen

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Voorbereiding bezoek

Hier leest u hoe u zich voor kunt bereiden op een bezoek aan uw praktijk: allesoverhetgebit.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.

Tandartspraktijk Odoorn

Uw vertrouwde tandarts in de regio voor alle tandheelkundige zorg.

Wilt u meer weten over ons en onze praktijk?

Neem contact met ons op