Coronavirus

Update: Coronavirus en uw bezoek aan onze praktijk

Het zal niemand ontgaan zijn: het coronavirus is helaas weer aan een opmars begonnen.

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben wij, zoals u ongetwijfeld heeft gemerkt als u onze praktijk al heeft bezocht, zowel voor als achter de schermen extra maatregelen genomen om de gezondheid van onze patiënten en medewerkers te kunnen waarborgen. Wij volgen daarin vanaf het begin de “Leidraad Mondzorg Corona”. Naar aanleiding van de strengere maatregelen van de overheid en uiteraard om iedereen in onze praktijk zo goed mogelijk te kunnen beschermen, hebben wij onze bestaande maatregelen nu ook weer extra aangescherpt.

Ons baliepersoneel zal daarom vanaf heden ook achter de balie een mondkapje dragen. Ook zullen onze behandelaren u vanaf komende maandag (19 oktober) vragen voorafgaande aan de behandeling te spoelen met een (volkomen veilig) virus verminderend mondspoelmiddel. Zij dragen inmiddels ook al enige tijd naast de normale persoonlijke beschermingsmiddelen een gezichtsscherm en vanaf heden ook een haarnetje.

We willen u op het hart drukken dat een bezoek aan onze praktijk veilig is. In de mondzorg wordt uiteraard al veilig en hygiënisch gewerkt, het coronavirus maakt dat niet anders. De aanvullende maatregelen gelden als een extra zekerheid.

Zelf een mondkapje dragen in onze praktijk mag, maar die beslissing is aan u. Ons wachtkamerbeleid is erop gericht dat het altijd mogelijk is om voldoende afstand te houden van eventuele andere wachtenden.

Mocht u klachten hebben die passen bij het coronavirus, dan verzoeken wij u vriendelijk om tijdig uw afspraak te verzetten. Gelukkig merken wij dat de meesten van u daar zelf erg nauwkeurig in zijn en niet met klachten naar de praktijk komen, onze dank daarvoor!

Blijf gezond!

 

Algemeen

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Coronavirus en uw mondzorg

Mondzorgpraktijken hebben tijdens de corona uitbraak hun dienstverlening tijdelijk aangepast: ze waren vooral open voor het verlenen van spoedeisende hulp. Daarnaast is er hard gewerkt om de praktijken voor te bereiden op de anderhalvemetersamenleving. Sinds mei, toen wij ook zijn geopend, is het weer mogelijk om de reguliere zorg op te starten. Hier leest u hoe u zich voor kunt bereiden op een bezoek aan uw praktijk: allesoverhetgebit.nl.

Om de zorg ook in coronatijd veilig te kunnen verlenen, hebben wij meerdere maatregelen moeten treffen. De overheid heeft sinds augustus een toeslag van €4,26 geïntroduceerd voor de extra kosten die hiermee gemoeid zijn. Ook wij zullen deze toeslag vanaf 29 september 2020 in rekening gaan brengen. Als u een mondzorgverzekering heeft, wordt de toeslag in sommige gevallen vergoed.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.